Kunstneren

Michael Møllmann

Min baggrund

Michael Møllmann. F. 1968. Uddannet pædagog fra Slagelse Seminarium 1997. Fra Korsør. Bosiddende i Slagelse.Har malet siden 1980`erne. Tidligere bruger af psykiatrien fra 1990 – 2017. Underviser i billedkunst i socialpsykiatrien i Vestsjælland. Medlem af Slagelse Kunstforening.

Min kunst

Indtryk kommer til udtryk. Mange år som bruger af psykiatrien har inspireret mig til at hente ideer fra skyggesider af sindet. Jeg skildrer mennesket i ensomhed over for en verden af kaos, angst – og en smule tro, håb og kærlighed. 

Jeg har det bedst med IKKE at have en plan eller ide til motiv på forhånd. Farverne påføres hurtigt og “tilfældigt”. Motivet dukker op i processen med at skabe orden i det “minikaos” lærredet så repræsenterer. Lykkes det, opnås en indre tilfredsstillelse og ro. Indtil det næste billede banker på. Metoden er energifyldt, spontan og uforudsigelig. Jeg bliver tit selv overrasket over resultatet.

På denne måde bliver mine billeder til spejlbilleder af mit sind. Og jeg betragter mine billeder som emotionelle sider i en levende dagbog. Jeg skildrer ofte det uperfekte og ukønne – jeg lader andre om at male det modsatte.